5 tips om piekeren tegen te gaan

๐—ง๐—ถ๐—ฝ ๐Ÿญ. ๐—ญ๐—ฒ๐—ด ๐—ฆ๐—ง๐—ข๐—ฃ ๐˜๐—ฒ๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐—ท๐—ฒ๐˜‡๐—ฒ๐—น๐—ณ
Stop je gedachten. Als je in de gaten hebt, dat je aan het piekeren bent, zeg dan stop tegen jezelf. Denk daarbij aan een symbool of beeld, bijvoorbeeld een rood verkeersbord met STOP erop. Denk vervolgens aan iets leuks en maak hier ook een beeld van, bijvoorbeeld een leuke vakantieherinnering.

๐—ง๐—ถ๐—ฝ ๐Ÿฎ. ๐—š๐—ฎ ๐—ฏ๐—ฒ๐˜„๐—ฒ๐—ด๐—ฒ๐—ป
Als je veel aan het piekeren bent, dan is het slim om te bewegen. Het maakt niet wat. Ga tuinieren, fietsen, wandelen, sportenโ€ฆ Op het moment dat je aan het bewegen bent zit je niet meer in je hoofd maar ligt je focus op wat je aan het doen bent.

๐—ง๐—ถ๐—ฝ ๐Ÿฏ. ๐—ฅ๐—ถ๐—ฐ๐—ต๐˜ ๐—ท๐—ฒ ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฎ๐—ฐ๐—ต๐˜ ๐—ผ๐—ฝ ๐—ท๐—ฒ ๐—ฎ๐—ฑ๐—ฒ๐—บ๐—ต๐—ฎ๐—น๐—ถ๐—ป๐—ด
Richt je aandacht op je ademhaling . Iedere keer als er gedachtes opkomen, laat je die zijn, maar geeft er geen betekenis aan. Besef dat je die je niet je gedachten bent. Leg daarna je aandacht weer op je ademhaling.

๐—ง๐—ถ๐—ฝ ๐Ÿฐ. ๐—›๐—ฎ๐—ฎ๐—น ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐˜€๐—น๐—ฎ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป ๐—ด๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฝ๐—ผ๐˜€๐—ถ๐˜๐—ถ๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ ๐—ฑ๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ถ๐—ฒ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ด ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐˜‚๐—ด
Vaak komen je piekergedachten nog sterker naar voren wanneer je gaat slapen. Heel vervelend, want die slaap heb je nodig. Probeer daarom iedere dag vlak voor je gaat slapen je dag voor je geest te halen en er enkel de positieve dingen uit te halen. Schrijf ze voor jezelf op. Doe dit niet langer dan 5 minuten, zodat ook enkel de positieve dingen naar voren komen. Naarmate je dit vaker doet, zal je merken dat je veel sneller in slaap valt en overdag ook meer stilstaat bij de positieve gebeurtenissen.

๐—ง๐—ถ๐—ฝ ๐Ÿฑ. ๐—ฆ๐—ฐ๐—ต๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ณ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ท๐—ฒ ๐—ฎ๐—ณ!
Schrijf het van je af! Door op te schrijven wat je gedachten zijn, kan je ze meer loslaten. Zo ontstaat er meer ruimte in je hoofd en is het minder vol met gedachten.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00