Wie ben ik ?

Ik ben Petra Schroën.

Leven met een burn-out

Mijn leven was zeker niet altijd zo fijn als dat het nu is. Ik heb een aantal keer flink geworsteld met zware periodes (depressie, burn-out) en ondanks dat ik altijd hulp zocht, kreeg ik niet altijd de hulp of de reikende hand die ik echt nodig had. Ik heb verschillende therapeuten gehad die me vertelde dat ik me niet zo druk moest maken en het enige wat ik dan kon denken was “Ja maar hoe dan???”. Dat was alleen een vraag waar ze eigenlijk geen antwoord op hadden. Omdat ik niet die juiste hulp kreeg, resulteerde het niet alleen in een burn-out maar ook in lichamelijke klachten. Met name veel hoofdpijn en buikpijn.

Mijn stresslevel was eigenlijk ook altijd veel te hoog maar ik kon er niet aan toegeven. Dat voelde als opgeven en dat was simpelweg geen optie! Ik moest tenslotte voor mijn inkomen zorgen. Ik bleef dus maar doorgaan tot in september 2020 mijn lichaam echt niet meer kon. Ik had de bodem van een enorm diepe put bereikt en mijn lichaam wilde gewoon niet meer.

De hoofdpijn en buikpijn waren in frequentie toegenomen en zelfs mijn geheugen liet me in de steek. Daar bovenop was ik het plezier in mijn werk helemaal kwijt, terwijl ik dat altijd zo leuk had gevonden. Gelukkig was ik in die periode onder behandeling bij een life coach en zij wist me inzicht te geven in de reden dat ik zo in de put was beland! Door de vragen die ze stelde, ontdekte ik dat het verschil tussen de periode vóór mijn klachten en de periode mét mijn klachten vooral zat in de manier waarop ik voor mezelf zorgde en voor mezelf opkwam.

Ergens was er iets gebeurd waardoor mijn eigenwaarde enorm laag was geworden, wat er onder andere voor zorgde dat ik mezelf niet meer waardig genoeg voelde om nee te zeggen tegen anderen. Ik ging dus steeds over al mijn grenzen heen en daardoor belande in steeds in die depressies en uiteindelijk de burn-out.

Hoe is het nu?

Inmiddels is mijn leven compleet anders dan in die donkere periode! Ik ben vrij van mijn burn-out en heb sinds die tijd ook eigenlijk geen hoofdpijn of buikpijn meer gehad. Zowel mentaal als lichamelijk ben ik dus enorm opgeknapt en ik weet dat nu ook in stand te houden. Door het inzicht dat die zware periodes alles te maken hadden met mijn eigenwaarde, zorg ik nu veel beter voor mezelf. Ik doe niet meer alles voor iedereen, ik check eerst bij mezelf wat voor effect iets op mij heeft en dan maak ik keuzes. Gelukkig heb ik tijdens mijn burn-out hier de juiste tools voor ontdekt die me nu hierin helpen 🙂 Ook zorg ik echt beter voor mijn lichaam en geef het de rustmomenten dat het nodig heeft. Ik heb echt leren ontdekken wat de behoefte is en hoe ik daar naar kan luisteren, waardoor dit me nu heel eenvoudig afgaat.

 

Dit is typisch Petra


 • Ik ben zeer empathisch ingesteld, en kan me dus goed in een ander verplaatsen. Ik krijg ook heel vaak de feedback terug van anderen, dat ze zich door mij écht begrepen voelen.

 • Ik ben direct naar anderen toe en draai dus niet om de hete brij heen. Dit betekent dat ik soms dingen zeg die voor een ander niet altijd leuk zijn om te horen maar die wel gezegd moeten worden. Natuurlijk altijd met respect voor de ander maar ik geloof dat niemand er iets aan heeft wanneer ik niet eerlijk en direct ben.

 • Ik ben veel bezig met spiritualiteit, niet alleen in mijn praktijk maar ook in mijn eigen leven. Zo heb ik wel 200 edelstenen/mineralen. En lees ik heel graag in allerlei spirituele boeken. Mijn favoriete boek op dat vlak is Gloriana het verhaal van een engel uit Atlantis. Spiritualiteit betekent voor mij letterlijk vrij zijn in mijn eigen leven.

 • Ik ben altijd heel enthousiast, en wil graag anderen motiveren om het  beste uit zichzelf te halen.

 • Ik bekijk klachten altijd vanuit een holistisch oogpunt, zowel die van mezelf als de klachten van mijn cliënten. Bij een holistische kijk, kijk je naar het totaalpakket van lichaam en geest om klachten daar op te lossen. Voor mij is dit eigenlijk de enige effectieve manier van helen.

Mijn visie op stress is?

Mijn ervaring is dat bij de meeste mensen die stressklachten ervaren, er winst valt te behalen op het gebied van eigenwaarde, wat vervolgens de stressklachten oplost. Want zeg nou eerlijk, heb je stressklachten gekregen omdat je een goede eigenwaarde had?

Waarschijnlijk niet toch ;) De meeste mensen die last hebben van stress, hebben een verlaagde eigenwaarde die ervoor zorgt dat ze niet goed voor zichzelf zorgen, anderen voor zichzelf stellen en niet op tijd rust pakken maar juist altijd maar doorgaan.

Verhoog je je eigenwaarde, ga je minder over je grenzen, zorg je beter voor jezelf, zit je beter in je vel!

Gun jezelf rust, uit rust komt de kracht om te herstellen

-Ingspire-

Als je me zou kennen, dan zou je weten dat....


 • Ik echt een dierengek ben, en dan vooral een paarden fan. Zelf heb ik dan ook een eigen paard Valanta en pony Binkie.

 • Paardrijden echt mijn sport is. En ik niks liever doe dan bij de paarden zijn. Ik rijdt al paard sinds mijn 10de. en het liefste rijd ik 3 keer per week.

 • Ik een echte boekenwurm ben, die heel graag fantasy boeken leest. En hoe dikker de boeken hoe beter het is. Het liefst heel in boeken die gaan over vampiers, weerwolven of elfen.

 • Ik op mijn 23ste pas echt mijn roeping gevonden heb, namelijk een coach en therapeut zijn. Voor een ander is dit misschien heel vroeg, maar voor mij heeft dit best lang geduurd.

 • Ik heel graag buiten ben, zo wandel ik heel graag zomers in het bos en houd ik van planten en bloemen in mijn tuin.

 • Ik liever altijd bezig ben, of het nu wandelen, paardrijden, huishouden, een boeklezen of wat dan ook is. Ik zit liever niet al te veel stil. Ik kan wel prima stil zitten. Maar door mijn hoge energie gehalte, ben ik liever actief bezig.

Als je een samenwerking met mij wilt aangaan is een klik heel belangrijk. Ook is het fijn dat we beide zeker weten dat ik de juiste persoon voor jou ben. 

Ja ik wil kennismaken

Als je voelt dat het traject jou zou kunnen helpen, nodig ik je uit om het contactformulier in te vullen. We plannen daarna een kennismaking in. Dit gesprek is gratis.

Dit zeggen mijn clienten over mij

Chrissy Peters

Na het volgen van een ademworkshop, ontdekte ik de kracht van ademhalingstechnieken voor stressvermindering en innerlijke rust. Denk dat dit voor iedereen een waardevolle toevoeging kan zijn!

José van Breugel | Zonder moeten op blote voeten.nl

Ik zag de ademworkshop van Petra voorbij komen en, alhoewel ik me niet herkende in de situaties die zij als voorbeeld gaf, voelde ik direct dat ik erbij wilde zijn. Een ademworkshop, ik had het nog nooit gedaan en ik wilde gewoon eens ervaren hoe het zou zijn en wat het voor me zou kunnen doen. Ik ging er neutraal in en het leverde me een lekker uurtje me-time op. Ik kende de ademhalingsoefeningen al (ik doe aan yoga én ben veel bezig met chakra’s) maar door ze toch lekker mee te doen voelde ik toch nog wat extra verbinding met mezelf. De prettige, kalme stem heeft daar zeker aan bijgedragen dus als je nog twijfelt of je de ademworkshop zal gaan doen…ik zeg DOEN! Vraag jezelf eens af…wat is het mooiste wat je kan overkomen als je gewoon lekker meedoet…hou je daaraan vast. Nogmaals..super bedankt Petra! 💜

Marieke B

Petra heeft mij veel ruimte in mezelf terug gegeven via specifieke ademhalingsoefeningen. De kracht die ik voelde in mijn eigen lichaam en in mijn stem zijn ongelofelijk mooi en werkt verhelderend. Praktisch en zeer effectief.

Marieke

Wat ik vooral fijn vond aan de challenge was dat je veel praktische tips gaf die ik direct kon toepassen. Ook vond ik het fijn dat ik de mogelijkheid kreeg om vragen te stellen.

Ik kan niet echt iets bedenken wat ik nog miste! De inhoud vond ik precies goed wat betreft informatie en oefeningen.

(Recensie van De meer rust in je hoofd en lijf challenge)

Anoniem

Ik ben zonder verwachtingen het traject ingegaan. Maar het heeft me zoveel gebracht!  Ik zit weer heerlijk in mijn vel en weet nu hoe ik op mijn intuïtie kan vertrouwen. Ik heb door jou geleerd om hardop te denken en door op mijn intuïtie te vertrouwen dat ik dan kom op een punt dat ik nodig heb. Ik ben zo dankbaar en kan het aan iedereen aanraden!

Claudia

Ik was aan het overleven. Mijn dagen bestonden uit stress en zorgen. Petra heeft mij inzicht gegeven. En ik kreeg meer energie; elke nieuwe morgen. Ik heb geleerd om los te laten. Daar waar ik het niet veranderen kon. Ik heb geleerd om grenzen aan te geven door erover te praten. Ik kon weer genieten van kleine dingen en het schijnen van de zon. Ik denk nu in mogelijkheden. En ik mediteer elke dag. Nu ben ik met het traject bij Petra klaar. Ze ziet bij mij een mooie glimlach. En ik? Ik ben haar erg dankbaar! Liefs Claudia

Claudia

Lieve Petra,

Ik ben al een heel eind door jou op weg geholpen. Ik ben je daarvoor erg dankbaar. Het heeft zo moeten zijn dat je dat we elkaar hebben ontmoet. Alles heeft zo zijn reden. Je bent een heel mooi en puur mens❤️

Op dit moment sta ik anders in het leven. Ik merk dat ik gegroeid ben en ik weet nu wat mijn doelen zijn in dit leven.

 

Bekijk alle reviews of schrijf er ook één!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00